noordtrot.nl

 
NIEUWS, UITSLAGEN, TIPS, FOTO’S

Conrads Rödluva overtuigd in Svenskt Trav-Oaks

1 oktober, 2018 Door: admin Rubriek: Nieuwsberichten

Passeerde Johnny Takter met Inti Boko als winnaar de finish in het Svenskt Trav-Kriterium in de de Svenskt Trav-Oaks bleef hij ongeplaatst met favoriet A Sweet Dance. De merrie kwam na een parcours in het dodenspoor niet uit de verf. “Ze was niet optimaal in vorm. Goed, het was de eerste keer dat we het vanuit het dodenspoor probeerden maar om tussen de paarden te zitten is met haar nog niet mogelijk.Zij heeft een hekel aan het opspattende zand. De combinatie van het hoge tempo en de positie brak ons uiteindelijk op. Voor de zekerheid wordt het bloed gecontroleerd en dan wordt bepaald hoe het vervolg eruit ziet.  De merrie wint nu tienmaal uit dertien starts. Dan doe je het gewoon goed. Ik denk als het beslag nog iets lichter wordt en ze voor een spiderbike loopt, dat zij volgend jaar nog beter zal zijn. Verder word je niet door een verkeerde paarden geklopt, want de winnaar en de tweede aankomende zijn echt goede paarden. En Örjan had natuurlijk een hele goede rug”, vertelde Takter met de nodige humor.

Dat werd later door Örjan Kihlström niet ontkend. De Zweed kwam goed van start en liet het kopwerk over aan Staro Miami. Aan de buitenkant kwam A Sweet Dance al opzetten en streek neer naast het koppaard. Hierachter Conrads Rödluva in een zetel en Kihlström wachtte dan ook geduldig zijn kansen af. Richting de laatste bocht schoof hij voorzichtig een spoor naar buiten om halverwege de laatste bocht al licht voordeel te nemen. In grote passen nam de vosmerrie over om in 1.11,9a – 2140 meter te zegevieren voor Staro Miami en Adorable Lady.

“Een heel mooi koersverloop, waarop je van tevoren hoopt”, stelde de winnende rijder. “In de laatste vijfhonderd meter moest zij wel even wat doen, maar dat deed ze met overtuiging. Een heel fijn koerspaard die al behoorlijk op kracht is. Ook compleet hoor, want het maakt haar niet zoveel uit hoe je haar rijdt. Ze kan het van kop af, vanuit het dodenspoor, maar net zo gemakkelijk vanuit het veld. Een beloftevol paard voor de toekomst”, liet Kihlström weten.

 

 

Reageren is niet toegestaan.