noordtrot.nl

 
NIEUWS, UITSLAGEN, TIPS, FOTO’S

Drie zeges in een week voor Hans Crebas

13 november, 2018 Door: admin Rubriek: Nieuwsberichten

Grace Occagnes Hans CrebasHans Crebas heeft zijn paarden ook weer in goede vorm. De Nederlanders won de afgelopen week drie koersen. Grace Occagnes, Daydream Rapida en Forza Rapida lieten een sterke indruk achter. De jonge vader, van de vier maanden oude Sven, was erg content met het resultaat. “Het begint weer lekker te lopen met de koerspaarden die ik heb.
Grace Occagnes heb ik eerder dit jaar op stal gekregen. Hij heeft een tijd bij Timo Nurmos gestaan en voor hem tweemaal gelopen. Zijn eigenaar Philippe Joyeux, die ken ik van mijn Engwerda-periode, vroeg of ik haar wilde proberen. Een merrie met veel snelheid maar ook enorm veel temperament. Als we dat onder controle krijgen kunnen we nog veel plezier van haar krijgen. Ze won op Kalmar vanuit het dodenspoor in 1.12,7 over de mijl. Dat is echt heel goed”, liet Hans maandagavond weten.

Met Daydream Rapida op Jägersro en Forza Rapida op Kalmar werden ook snelle sprintzeges gescoord. Beide paarden zijn weer klaar voor het winterseizoen. “In deze periode is de concurrentie toch iets minder zwaar dan in de zomerperiode en het prijzengeld is gelijk. Daarom richt ik mij meer op deze periode. We gaan een mooi programma voor ze uitstippelen en het doel is om in ieder geval een V75-koers te winnen. Met Daydream Rapida zijn er kansen.”

Hans Crebas heeft een vijftiental paarden op stal waaronder enkele jonge talenten. De tweejarige Spring One is een halfzus van de snelle Spring Erom en heeft zich inmiddels gekwalificeerd. Ook van Scarlet Knightmare zijn verwachtingen. Jan W.Schermer is een broer van de goede Ike Schermer terwijl de driejarige Ikaros Di Quattro voor een overwinning staat. “Ikaros heeft erg ongelukkig gekoerst, maar is verder prima in orde. Hopelijk zit het in zijn volgende start een keertje mee. Dat heeft hij zeker verdiend.”, aldus Hans die vol vertrouwen spreekt.

“Ik voel me goed. De nieuwe thuissituatie met Sven erbij heeft ons veel gebracht. Daar geniet ik samen met Tilly enorm van. Die positiviteit werkt ook door op stal en zorgt dan ook het benodigde resultaat. Dat is prachtig.”

Reageren is niet toegestaan.