noordtrot.nl

 
NIEUWS, UITSLAGEN, TIPS, FOTO’S

Favoriet Eliot Charisma is het sterkst in Roden

27 september, 2018 Door: admin Rubriek: Nieuwsberichten

Het was een lange middag in Roden waar vierentwintig paarden aan de start kwamen op de Norgerweg. Technische problemen en materiaalpech zorgden voor oponthoud waardoor de finale pas aan het begin van de avond werd verreden. Een sterk deelnemersveld, met kanspaarden als Calistokingsdeep, Contador en groot favoriet Eliot Charisma, was actief in Roden. Laatstgenoemde had een relatief gemakkelijke middag met Lindsey Pegram.
In de eerste omloop werd Ronny Brandt in twee ritten naar huis gestuurd. Ook tegen Fullrich van Assum, die een startvoordeel had van vijf meter, kwam Eliot Charisma niet in de problemen en in de derde omloop werd Chaman Rapida eenvoudig aan de kant gezet. In de voorlaatste omloop moest Eliot Charisma het opnemen tegen Contador. Dit was de eerste serieuze tegenstander van de ruin, maar ook van deze was hij niet onder de indruk. In twee probleemloze ritten plaatste Eliot Charisma zich voor de finale.

Hier kwam hij opnieuw in actie tegen de bij gelote Chaman Rapida. Rijder Thomas Bos probeerde het nog wel maar tegen de overmacht van Eliot Charisma had hij wederom geen passend antwoord. Die was opnieuw in twee ritten het sterkst en won zijn vierde kortebaan van dit jaar. Zowel paard als rijder deden goede zaken. Eliot Charisma verkleinde zijn achterstand in de tussenstand van het kortebaanpaard van het jaar.

Lindsey Pegram verstevigde haar koppositie in het rijderskampioenschap. Zij keek terug op een geslaagde middag. ,,Het blijft natuurlijk altijd spannend, vooral als je favoriet bent. Eliot voelde de hele middag erg goed aan. Soms wil hij wel eens een foutje maken, maar het was een foutloze middag. In de finale was hij de eerste keer niet lekker weg maar maakte hij de achterstand snel goed. In de tweede rit ging het probleemloos. Een hele goede prestatie”, vertelde een stralende Lindsey Pegram.

 

Reageren is niet toegestaan.