noordtrot.nl

 
NIEUWS, UITSLAGEN, TIPS, FOTO’S

Geweldig succes voor Nederlandse eigenaren in Jägersro

28 oktober, 2018 Door: admin Rubriek: Nieuwsberichten

Amelie Grif zorgde zaterdag in Jägersro voor een geweldige verrassing door de finale van de Breeders Course winnend af te sluiten. Een vorstelijk betaalde overwinning van ruim achtenvijftig mille voor de Italiaanse merrie van Ron Nooteboom. Ook Michel de Bruin kende een uitermate succesvolle middag. Zijn twee fokproducten Happy Steel en Heart of Steel wonnen binnen het half uur ieder een onderdeel van de V75, een unieke dubbel. De finale van de Breeders Course was al in de tweede koers geprogrammeerd. Groot favoriet was de in vier starts ongeslagen Eric the Eel (Muscle Hill). De hengst deed met de Deen Rene Kjaer niet mee om de leiding want daar lag de startsnelheid van Amelie Grif (Varenne) te hoog. Vanaf vijf werd zij door Björn Goop naar de leiding gestuurd om in 1.11,9 te openen. Na een tussentijd van 1.14,1 werd de koers met een laatste vijfhonderd meter van 1.12,8 winnend af te sluiten. Eric de Eel kwam in de slotfase dreigend opzetten. Hij kwam naast Amelie Grif maar zag zijn eindprint stranden in een fout. De winnende tijd van 1.13,8a – 1640 meter was een nieuw Zweeds record voor tweejarige buitenlandse merries. Ron Nooteboom heeft al de nodige successen geboekt maar deze overwinning was voor hemzelf de best betaalde. Bovendien met een merrie die hij op de ITS-veiling in Italië heeft aangeschaft.

“Amelie Grif voert geweldig bloed”, refereerde hij aan de moederlijn waar ook Princess Grif uit voort komt. “Op de veiling viel ze mij al op en toonde zij al hele mooie gangen. Bovendien is zij met deze afstamming na haar koerscarrière een waardevolle fokmerrie. Zover is het nog lang niet, want wat zij nu liet zien is veelbelovend. Vanaf juli staat zij bij Björn Goop en die was er gelijk gecharmeerd van. In de serie liep zij al een goede koers, maar dat het in de finale zo zou verlopen had ik niet gelijk verwacht. Er stonden hele goede paarden in. De start verliep heel erg goed. De eerste tweehonderdvijftig meter ging in 1.08,4. Het verdere koersverloop verliep prima en in de laatste meters trok zij geweldig door. Eric the Eel had het zonder die fout volgens mij ook niet gered.” De ambities voor volgend jaar zijn al bekend. “Bjorn wil volgend jaar met haar naar de Italiaanse Derby. Winsom heeft ze inmiddels dus daar hoeven we ons niet druk over te maken. Of ze dit jaar nog loopt moeten we even bekijken. Deze koers moet ze dan in elk geval goed verwerkt hebben.”

Michel de Bruin kent ook een prachtig jaar met de prestaties van Generaal Bianco en zijn eigen fokproducten Happy Steel en Heart of Steel. Deze twee hebben hun draai helemaal gevonden in Zweden. Dat werd zaterdag bevestigd met twee knappe overwinningen.
Happy Steel startte in een koers voor leerlingen en in handen van Klas Olsson werd een geweldige demonstratie afgegeven. Na de start lag Happy Steel in laatste positie. Olsson reed in het derde spoor naar voren en kreeg na een kilometer koers positie achter Red River Broline die in het tweede spoor lag naast koppaard. Happy Steel had even een korte adempauze en trok halverwege de laatste bocht opnieuw naar het derde spoor om met een flitsend eindschot ruim te zegevieren in 1.13,7a – 2140 meter. Haar winsom is inmiddels de zestigduizend euro ruim gepasseerd. Heart of Steel is die grens ook gepasseerd en voegde daar zaterdag een geweldig nieuw record aan toe. Na een moordend tempo van Norton Commander die per se de kop wilde hebben van Can Lane wachtte Peter Untersteiner rustig af om vanuit de laatste bocht de koers naar zijn hand te zetten. Heart of Steel tikte af in 1.10,4a – 1640 meter en is daarmee de snelste van zijn Nederlandse leeftijdsgenoten.

Propulsion won later op de middag de C.L. Müllers Memorial 2018. De hengst van Daniel Redén bleef met Örjan Kihlström in 1.12,6a- 2640 meter Cyber Lane en Carabinieri de baas. Het was zijn achtste overwinning uit twaalf starts. Met twee tweede en derde plaatsen leverde dat ruim tien miljoen Zweedse kronen op. Een ongekende seizoenprestatie.

Reageren is niet toegestaan.