noordtrot.nl

 
NIEUWS, UITSLAGEN, TIPS, FOTO’S

Hoge prijzen bij Italian Trotting Sale

18 september, 2018 Door: admin Rubriek: Nieuwsberichten

Wie in Busto Arsizio, nabij Milaan, een jaarling wilde kopen op de Italian Trotting Sale moest met een goed gevulde portemonnee komen. De prijzen lagen hoog. Enkele Nederlanders lieten zich er niet door afschrikken en deden mooie aankopen. Ook enkele Zweedse trainers waren flink actief, zie www.its-aste.com voor de resultaten. De veilingtopper bleef uiteindelijk in eigen land. Brother Wise As (Father Patrick – Arch Magic), het halfbroertje van Zarch Wise As uit de lijn van Arch Madness werd voor € 230.000,00 afgeslagen van Scuderia Bivans.
Hugo Langeweg sr kocht er twee. Voor de eigenarencombinatie Leendert Gerrits en de Noor Carl Petter Dyrdal werd Banshee Font (Father Patrick – Andyanna) voor € 34.000,00 afgeslagen. De merrie komt uit een geweldige moederlijn van Country Kay Sue, de moeder van CR Kay Suzie, oftewel bloedlijnen waaruit Rugiada Dei Rex en Tuonoblu Rex komen. De tweede aankoop was Beauty Wind (Muscle Hill – Gem Kronos) voor eigenaar Jan Stins. De merrie komt uit de lijn van Delmonica Hanover, de Amerikaanse winnares van de Prix d’Amerique in 1974. Ook de bij Hugo Langeweg bekende Castleton Magic komt uit deze lijn. Hugo was content met de aankopen. “Beide paarden stonden mij aan. Twee correct gebouwde paarden met erg mooie gangen en goede bloedlijnen. Ze stonden er prachtig op. Gewoon kwaliteit wat je koopt, het beste bloed van Europa”, vertelde hij tevreden.

Een tevreden gevoel overheerste ook bij Paul Hagoort. Er werden drie aankopen gedaan. Bentley As (Muscle Hill – Simpatica Ok) was met € 90.000,00 de duurste. Stable Why Not heeft hiermee opnieuw een prachtige aankoop gedaan. De merrie voert het bloed van onder andere Yarrah Boko en Zola Boko. “De videobeelden vond ik imponerend. Dat was de mannen van Stable Why Not ook niet ontgaan want ze hadden mij gevraagd om deze te bekijken. Een correct en goed gebouwd paard”, aldus Hagoort die vervolgens Barty Laksmy (Muscle Mass – Summer Bi) aankocht voor Maurice van Leeuwen, Stal Mille Fleurs BV en Brantford Wise As (Varenne – Temaky Wise As) voor de eigenarencombinatie Gerrits en Thomaskamp. “Die Muscle Mass brengt goed gebouwde nakomelingen. Barty Laksmy moet natuurlijk nog flink groeien maar heeft een prachtige schouder en een sterke achterhand. Brantford Wise As heeft met Varenne al een geweldige vader. Ook de moederlijn is heel sterk”, zei hij over het soort van Expo Bi en Tuxedo Bi.

Hans Bot kan ook een nieuwe Italiaan verwelkomen. Bear Di Girifalco (Conway Hall – Novarica) werd voor €12.000,00 afgeslagen aan de heer N. Labordus die met United Love al een goede Italiaan bezit. Moeder Novarica presteerde zelf goed en heeft een record van 1.11,8 en een winsom van twee ton. Jeroen Engwerda was aanwezig, maar keerde zonder aankoop huiswaarts. Desondanks kan hij wel een jaarling van de veiling verwelkomen. John van Nierop kocht Baci Rubati Pel (Oropuro Bar – Soraia Om), een hengst uit moederlijn van onder andere Letter From OM (Angus Hall) die zelf een record heeft van 1.12,4 en een winsom van € 259.117,00 en Pantera OM (Windsong’s Legacy) met een record van 1.13,6 en een winsom van € 110.100,00

Reageren is niet toegestaan.