noordtrot.nl

 
NIEUWS, UITSLAGEN, TIPS, FOTO’S

Readly Express prolongeert titel in Svenskt Mästerskap

15 oktober, 2018 Door: admin Rubriek: Nieuwsberichten

Timo Nurmos beleefde een geweldig weekend die vrijdag al begon met winst van zijn eigen fokproduct Villiam. Zaterdag voegde zijn andere crack Prix d’Amerique-winnaar Readly Express daar nog een succes aan toe in het Svenskt Mästerskap. De zoon van Ready Cash prolongeerde met Björn Goop zijn titel in Göteborg. Ook in het Svenskt Mästerskap Sto was het opnieuw vaderpaard Ready Cash die een nakomeling zag winnen. Cash Crowe won met Christoffer Eriksson in een koersrecord.Readly Express en Cyber Lane waren de grote namen in de editie van 2018 en hadden dan ook de meeste aanhang van het spelende publiek. Cyber Lane was ditmaal toevertrouwd aan Christoffer Eriksson omdat Johan Untersteiner met Pastore Bob actief was in de Yonkers International Trot. Cyber Lane vertrok voortvarend en had bij het ingaan van de eerste bocht de leiding in handen voor Racing Mange en Angle of Attack. Ook Readly Express was enorm goed van start gekomen vanuit het tweede gelid en lag met Björn Goop al in zevende positie. Björn Goop wachtte niet af. Hij bracht Readly Express naar het derde spoor en nam met een flinke versnelling de leiding over van Cyber Lane.

Met nog twee kilometer voor de boeg zat de koers op slot. Björn Goop bepaalde het tempo en de concurrentie kon zich daarin vinden. Peter Untersteiner was de eerste die richting de laatste bocht in de aanval ging. De Wellino Boko-zoon Carabinieri ging naar voren en passeerde de terugvallende Angel of Attack. Hij streek neer op Readly Express waarachter Björn Goop in een fauteuil zat. Die gooide er een alles beslissende versnelling uit om in 1.11,9a – 2640 meter te zegevieren. Daarmee bleef hij één tiende boven zijn eigen koersrecord. Cyber Lane pakte het tweede geld voor Racing Mange en Carabinieri.

Trainer Timo Nurmos was zelf nog niet terug vanuit Parijs, maar gaf zondag zijn reactie. “Met twaalf paarden in koers en zelf het hoogste nummer hebbende moet je wel het nodige doen. Björn kreeg hem goed van start en wilde geen enkel risico nemen. Daarom reed hij ook vlot door naar de koppositie. De overwinning kwam vervolgens niet meer in gevaar. Een heel sterk optreden”, aldus Nurmos die aan de vorm van zijn hengst geen moment heeft getwijfeld. ,,Hij liep inderdaad hele goede koersen. Hij heeft alleen een afkeer aan hele harde banen. Dat brak hem in de finale van de UET Trotting Masters ook op. We trainen nu rustig door en gaan ons richten op het Franse winterseizoen van Vincennes. Zijn eerstvolgende start zal daar waarschijnlijk in december zijn”, vertelde hij daags na de koers.

Over Villiam liet hij verder nog weten dat de hengst eerst naar Menhammar Stuteri gaat voor enkele weken. ,,Er is veel belangstelling voor hem als dekhengst. Daarom gaat hij eerst naar Menhammar waar sperma van hem wordt gewonnen. Daarna pakken we de draad weer op. Een serieuze startoptie is dan het Critérium Continental eind december.”

De Derbywinnaar van 2017 Cyber Lane pakte achter Readly Express het tweede geld. Christoffer Eriksson die Johan Untersteiner verving, hij was immers actief in de International Trot, was uitermate tevreden. “Het was voor mij de eerste keer dat ik hem reed en dat beviel eigenlijk heel goed. Cyber Lane kan enorm beginnen en dat bracht ons gemakkelijk aan de leiding. Daarna was het even wachten op Readly Express en hadden we een ideale uitgangspositie gekregen toen die de leiding overnam. Vanuit de laatste bocht probeer je het nog wel even, maar Readly Express was vandaag gewoon het beste paard. Daar moet je reëel in zijn. Een tweede plaats was het hoogst haalbare”, aldus Eriksson die eerder op de middag wel succes had in de Svenskt Mästerskap voor merries.

De Derbywinnares van 2017 Cash Crowe was groot favoriet in deze Groep-2 koers over 2140 meter. Christoffer Eriksson begon rustig met de dochter van Ready Cash uit een halfzus van Commander Crowe en liet de koppositie over aan Dear Friend. Hij lag in het tweede spoor, rukte op naar voren en had binnen zeshonderd meter de leiding stevig in handen. Die zou hij niet meer uit handen geven om in een nieuw koersrecord van 1.11,6a – 2140 de koers winnend af te sluiten. Dear Friend, opnieuw trainer Johan Untersteiner werd tweede voor In Toto Sund. Voor Cash Crowe was het pas haar derde start van dit jaar. Dat viel simpel te verklaren.

“De merrie is gebeten door een teek en daar heeft zij erg veel problemen doorgehad. Het seizoen is daardoor grotendeels aan haar voorbij gegaan. Gelukkig is zijn weer helemaal gezond en dat werd eind augustus bevestigd met een winnend seizoensdebuut op Charlottenlund. Vervolgens werd zij tweede in Kalmar op een zware baan. Een zware natte piste ligt haar toch minder. Vandaag waren de omstandigheden optimaal. De warming up verliep al heel goed dus ging ik vol vertrouwen de koers in. De koers verliep geheel volgens plan. Een hele goede overwinning en echt een heerlijk koerspaard om te rijden. Ik hoop dat ze deze vorm kan vasthouden”, liet de drukbezette Eriksson weten na een weekend Parijs, Gotenburg en Hamburg.

Svenskt Mästerskap

SEK 1.015.000,00 – 2140 meter autostart

  1. Readly Express – Björn Goop 1.11,9
  2. Cyber Lane – Christoffer Eriksson 1.12,1
  3. Racing Mange – Joakim Lövgren 1.12,2
  4. Carabinieri – Peter Untersteiner 1.12,2
  5. Digital Ink – Robert Bergh 1.12,3

Svenskt Mästerskap Sto

SEK 1.015.000,00 – 2140 meter autostart

  1. Cash Crowe – Christoffer Eriksson 1.11,6
  2. Dear Friend – Erik Adielsson 1.11,7
  3. In Toto Sund – Örjan Kihlström 1.11,9
  4. Darling Mearas – Stefan Persson 1.11,9
  5. Ellieann – Sofia Frilen 1.12,1

Reageren is niet toegestaan.