noordtrot.nl

 
NIEUWS, UITSLAGEN, TIPS, FOTO’S

Revanche voor Selmer I.H. in Zweedse Breeders Crown

12 november, 2018 Door: admin Rubriek: Nieuwsberichten

De finales van de Zweedse Breeders Crown voor drie- en vierjarigen werden zondag afgewerkt op de baan van Eskilstuna. Drie favorieten deden hun plicht terwijl de laatste finale, die van de vierjarige hengsten en ruinen, een verrassing opleverde. Geen Who’s Who of Perfect Spirit maar Selmer I.H. ging met de overwinning aan de haal. Een mooie revanche voor een jaar eerder toen hij als favoriet in de Breeders Crown voor driejarigen als derde eindigde.
Mika Forss kreeg met de ruin van trainer Ingemar Hultqvist een mooi koersverloop in het tweede spoor. Richting de laatste bocht ging hij driedik naar voren en verwees de lang leidende Perfect Spirit op de finish in een koersrecord naar het tweede geld; winnende tijd 1.11,5a – 2140 meter. Bij de vierjarige merries sloeg Mellby Free overtuigend toe. In handen van Björn Goop kwam de overwinning geen moment in gevaar en bleef zij voor de goed finishende Hevin Boko; winnende tijd 1.12,4a- 2140 meter. De seizoensverdienste voor Mellby Gard kwam hiermee op een slordige zes ton.

Bij de driejarigen deden de favorieten wat ze moesten doen. Zowel Conrads Rödluva met Örjan Kihlström bij de merries (1.12,4a- 2140 meter) als Global Welcome met Erik Adielsson bij de hengsten (1.12,2a – 2140 meter) wonnen overtuigend hun koers en liepen beide een nieuw koersrecord. John Bootsman zag hoe zijn fokproducten In Royalty Boko en Inti Boko respectievelijk het zesde en tweede geld meepakten.

Reageren is niet toegestaan.