noordtrot.nl

 
NIEUWS, UITSLAGEN, TIPS, FOTO’S

Topdag in Turijn voor Hagoort en Bakker

2 november, 2018 Door: admin Rubriek: Nieuwsberichten

In de baan was Varenne natuurlijk een ongekend fenomeen en ook in de fokkerij kan je niet om “Il Capitano” heen. In de Gran Premio Paolo e Orsino Orsi Mangelli waren het Zarenne Fas en Zona Da, beide van Varenne, die overtuigend wonnen. Team Hagoort – Bakker deed ook goede zaken. Mister F Daag won de serie en werd tweede in de finale. Avalon Mists pakte het vierde geld bij de merries. Robin Bakker is een ervaren man in de beroemde klassieker voor driejarigen. Hij maakte zijn debuut in het San Siro van Milaan met Freya Kievitshof en startte nadien meerder keren in “de OM” met de overwinning van Robert Bi als hoogtepunt. Het strijdtoneel is inmiddels verplaatst naar Turijn, maar de koers wordt gelukkig alweer enkele jaren verreden met twee series en een finale. In de eerste serie ging de winst naar Zippy Freedom LF (Ideale Luis) die tot de laatste bocht onopvallend meeliep. Hij kwam in vijfde positie de laatste bocht uit om middels een flitsend eindschot de overwinning op te eisen in 1.13,9a – 1600 meter.

In de tweede serie ging onze aandacht uit naar Mister F Daag (Conway Hall). De Duitse Derbywinnaar van Paul Hagoort viel met Robin Bakker in het startschot. Mister F Daag kreeg positie in het tweede spoor en rondde de koers met een sterk slot overtuigend af; winnende tijd 1.12,4a – 1600 meter. “We wilden hem in het startschot laten vallen en dat lukte aardig. Na de eerste bocht lag ik mooi in het tweede spoor, hoewel Gubellini met Zelig Kronos (Muscle Hill) niet echt blij met mij was. Ik zou hem niet genoeg ruimte hebben gegeven en hij lag even in het derde spoor. Maar goed, hij kreeg uiteindelijk wel een mooie rug en werd nog tweede. Mister F Daag maakte het gewoon heel sterk af. Hoewel hij nog nooit tweemaal op één dag had gelopen was ik voor de finale vol vertrouwen. Hij voelde erg sterk aan”, aldus Bakker.

In de finale probeerde hij de hengst opnieuw in het startschot te laten vallen maar hij was iets te laat. Vervolgens kreeg hij nog wat oponthoud door de foutieve Zelig Kronos en belandde hij in het midden van het veld. Zigolo de Buty (Napoleon) had inmiddels de leiding overgenomen van Zarenne Fas (Varenne) die gelijk naar het tweede spoor ging. Hij hernam met nog een kilometer te gaan de leiding om deze niet meer uit handen te geven. In 1.12,7a – 1600 meter bleef hij voor de sterk finishende Mister F Daag en Zefir Gar.

“Ik was een fractie te laat bij de start, maar wat hij vervolgens in de koers liet zien was gewoon heel goed. Hij ging sterk door de laatste bocht maar Zarenne Fas was net te ver weg. Een buitengewoon goed jaar van Mister F Daag”, stelde Robin Bakker terecht vast. Avalon Mists moest in de Orsi Mangelli Filly genoegen nemen met het vierde geld. De merrie liep een goed koers achter de winnende Zona Da met Roberto Andreghetti, maar de grootste vorm ontbrak. Dat werd na de koers bevestigd door zowel de rijder als de trainer.

“In de tweede bocht moest ze al een gat dichtlopen en richting de laatste bocht opnieuw. Toen had ik eventjes hoop maar het beste was er wel af. Het seizoen is lang geweest maar ook succesvol”, aldus Bakker. Paul Hagoort liet weten dat de koerscarrière voor Avalon Mists erop zit. “Ze wordt waarschijnlijk gedekt door Ready Cash. Avalon Mists is een prachtig fokmerrie die zelf vroeg was. Ze heeft mooie resultaten geboekt. Ik denk dat zij het maximale uit haar carrière heeft gehaald. Wat Mister F Daag betreft? Die gaat lekker op rust. Volgend seizoen pakken we de draad weer op met enkele leeftijdskoersen in Scandinavië. Later in het jaar richten we de blik op de Grand Prix de L’U.E.T.”, vertelde de succestrainer.

De Gran Premio delle Nazioni werd gewonnen door Uragano Trebi´ met Roberto Vecchione. In deze koers over de middenafstand ging de Fransman Dijon lang aan de leiding maar hij werd in de slotfase aan alle kanten voorbijgelopen. Uragano Trebi’ was in deze close finish het sterkst en tikte af in 1.13,2a – 2100 meter; goed voor een eerste prijs van vierenzestig mille.

Reageren is niet toegestaan.