noordtrot.nl

 
NIEUWS, UITSLAGEN, TIPS, FOTO’S

Weinig geluk voor Nederlanders in Parijs

13 oktober, 2018 Door: admin Rubriek: Nieuwsberichten

Op het Franse Vincennes was er vrijdagavond weinig succes weggelegd voor de Nederlanders. Trainer Paul Hagoort was met vijf paarden actief op het plateau de gravelle maar het bleef ditmaal bij enkele klasseringen. Tegen de opmerking van Paul Hagoort “Ik heb wel eens betere avonden gehad” viel weinig in te brengen. In het Europees Kampioenschap der Driejarigen was Paul Hagoort met twee paarden vertegenwoordigt. Mister F Daag en Avalon Mists, die beide in Duitsland respectievelijk de Derby en de Merrie Derby wonnen, kwamen ditmaal niet verder dan een vijfde en zesde plaats achter een ongenaakbare Fransman Face Time Bourbon die in een nieuw baanrecord van 1.12,3a – 2100 meter zegevierde. De winnaar toucheerde een riante eerste prijs van vijfenveertig duizend euro. Mister F Daag en Avalon Mists pakten gezamenlijk nog zeven mille prijzengeld mee.

,,Ik heb wel eens fijnere avonden gehad”, liet een teleurgestelde Paul Hagoort weten. ,,Voor Avalon was deze koers net iets te hoog gegrepen. Mister F Daag kwam niet goed genoeg van start en dan kom je er lastig in te liggen. Hij liep op de finish nog wel heel goed door.” Over het vervolg van dit seizoen kon Hagoort nog niets definitief melden. ,,We gaan eerst eens kijken hoe ze deze koers hebben verwerkt. Een start in de Orsi Mangelli is een mogelijkheid, maar dat beslissen we op een later moment.”

In de Grand Prix de L’U.E.T. had Hagoort met Broadwell een kanspaard in koers. Hij won immers een serie van deze koers.  De hengst kreeg echter een onmogelijke koers in het derde spoor en pikeur Robin Bakker reed er in de laatste bocht niet meer aan. Winst was er voor de Zweed Villiam met Jorma Kontio die voor landgenoot Mellby Free bleef.

,,Robin kon na de start geen moment een spoor naar binnen. Dan wordt het een moeilijk verhaal als het tempo zo hoog ligt. Heel erg jammer”, zei Hagoort die een koers later Emile Renka nog naar het vierde geld zag lopen. Meer leverde het deze avond niet op voor de trainer uit Oldetrijne. Ook Hooters USA kon zich in de Grand Prix de L’U.E.T. net niet plaatsen. Hij werd zesde, net buiten het geld. Vanuit het tweede gelid leverde het met 1.12,0 een prachtig nieuw record op. United Love, trainer Hans Bot, was foutief in de Prix Bohemia die door Dreambreaker overtuigend werd gewonnen.

Reageren is niet toegestaan.